Ulkar Kimya ABD Pazarına Odaklandı...

ABD pazarı  için adımlar atmak istediklerini söyleyen Berkant Köseoğlu, ürettikleri hammaddelere  USP logosu alabilmek için çalıştıklarını, bunun FDA sertifikası  almalarının yolunu açacağını  kaydetti.

Ulkar Holding bünyesinde faaliyet gösteren Ulkar Kimya , imzaladığı sözleşme ile United State Pharmacopie (USP) grubunun ilaç hammaddeleri USP logosu taşıyacak olan firma, bu logo sayesinde Amerika Gıda ve İlaç İdaresi(FDA) sertifikasını alma yolunda avantaj sağlamış olacak.Firma ,22-26 Mart tarihleri arasında USP  Amerika ofisinden  gelen baş denetçi Richard Aleman   ve USP Hindistan ofisinden gelen Siva Kumar tarafından denetlendi. Fabrikalarındaki  tüm departmanların e kalite sistemlerinin en ince detayına kadar denetlendiğini açıklayan Ulkar Kimya Genel Müdürü Berkant Köseoğlu, ‘Bundan sonraki basamakda Ulkar Kimya tarafından üretilen her bir ham maddeden üç farklı seri olmak koşuluyla numuneler alınıp,USP’nin Hindistan’daki ofisine yollanacak. Sonuçlar uygun bulunduğu taktirde başvurulan her bir hammadde için ‘USP Standartlarına Uygunluk Belgesi  alınmış  olacak ‘ dedi.Bu programın sonucunda ürettikleri hammaddelerin USP logosunu taşıyacağını vurgulayan Köseoğlu,bununla da FDA sertifikasını alma yolunda büyük adım  daha atmış olacaklarının altını çizdi. Firmalarının , AB’nin GMP (İyi Üretim Uygulamaları) sertifikasına sahip bir firma olduğunu da  vurgulayan Köseoğlu, bu gün itibariyle ürünlerini, Avrupa ,Asya, Balkanlar , Güney Ve Kuzey Amerika’ya ihraç ettiklerini kaydetti. Köseoğlu,’Ulkar Kimya yeni hedefleri doğrultusunda FDA onayı için başvurmuş olup,dünya çapındaki genişlemesine yönelik çalışmaları titizle planlıyor ve yürütüyor’ dedi.Köseoğlu .’2010 yılındaki en büyük hedefimiz, ABD pazarına girme yolunda büyük adımlar atmak’ diye  konuştu.

Köseoğlu ,’Ulkar Kimya, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesin’de faaliyet gösteren bir firma. Fabrikamızda faaliyet alanı iki ayrı üretim tesisi  olarak planlanmış olup,  ilaç hammaddesi ve kaplanmış  pellet ürünleri  üretiliyor’ dedi. 2005 yılında gelişmekte olan  uzun vadeli ihtiyaçları göz önüne alarak üretim alanlarını ve laboratuarlarını büyütme kararı  aldıklarını aktaran Köseoğlu, Ulkar Kimya’nın bu  amaçla 2007 yılında yeni kalite kontrol laboratuarlarını  kullanıma açtığını söyledi. Bu yıl içinde yeni hammadde üretim tesislerinin kapasitesini artırdıklarını da belirten Köseoğlu, bu sayede hammadde üretimlerinde  4 misli  tüm üretimlerde 6 misli  artış sağlayacaklarını ifade etti. 

Dünya Gazetesi

© Copyright 2006 Ulkar Kimya Sanayi Ve Ticaret A.Ş. - Tüm Hakları Saklıdır -
Merkez: İnkılap mah. Akçakoca sok. No:10 34768 Ümraniye-İstanbul Tel : 0216 633 60 00
Fabrika: Organize Sanayi Bölgesi Gaziosman Paşa Mah. Fatih Bulvarı No:9 59500 Çerkezköy-Tekirdağ

Made By Zin Studios